Skocz do zawartości

[Smaki Piwa]10 faktów o Piwie Grodziskim, które musisz poznać.


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Piwo Grodziskie nazywane jest polskim szampanem lub szampanem grodziskim. Podobnie do szampana produkowanego tzw. metodą szampańską, fermentacja Piwa Grodziskiego przebiega w dwóch etapach. Najpierw fermentuje w kadziach, a następnie leżakuje i dojrzewa w butelkach. Podobnie do szampana Piwo Grodziskie charakteryzuje się wysokim wysyceniem dwutlenkiem węgla, powstałym naturalnie... Continue Reading →

View the full article

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.